Skip to main content
NyheterOkategoriserade

En milstolpe är passerad, tillsammans tar vi höjd för nästa

By 22 mars, 2022april 7th, 2022No Comments

Under förra veckan så gick vi i mål med etapp 1 av ombyggnationen av Högkolan Västs entre och trivsellokaler, en godkänd besiktning gav mersmak.

Beställaren, fastighetsbolaget Kraftstaden i Trollhättan genomförde under fredagen vecka 11 en besiktning av kritiska såväl som estetiska punkter i vårt genomförande.

Etapp 1 omfattar tillbyggnation av en ny entré i skolans nordvästra del, som vätter mot drottningtorget. Man har flyttat ut glasfasaden och bygg till konstruktionen så man fått ett nytt utrymme. Taket utanför har ett imponerande överhäng som är dekorerat med stora färgade glaskupoler med belysning, något som även finns på insidan fasaden. Kvällstid ger detta ett vackert och upplyst intryck när man som besökare når skolan. Lagom till besiktningen så driftsattes de nya automatiska skjutdörrarna i entrén. Dessa är klassade och konstruerade så de klarar de högt ställda brandkraven på byggnationen.

Platschefen Joakim Hansson var mycket nöjd med protokollet och var själv väldigt stolt över vad han och hans kollegor åstadkommit under hösten och vintern.

Skolan har fått ett nytt ansikte säger han. Joakim var med redan när skolan byggdes för 17 år sedan och var då delaktig i arbetet med putsning av fasaden precis intill entrén.

Redan måndag vecka 12 så går vi in i etapp 2 och sätter igång med ett omfattande arbete med matsal och interiör. Nu skall vår underentreprenör Greenworks färdigställa växtväggarna. Det skall bli riktigt kul att se dem växa fram.