Skip to main content
Nyheter

Vi bygger in lugn och ro i väggarna i nya BUP

By 30 september, 2022oktober 7th, 2022No Comments

Under hela sommaren, och för tiden då sverige gå på industriledighet, fortsatte vi arbetet med byggnationen av barn- och ungdompsykiatrins lokaler i Trollhättan. En del av Nils Ericsons gymnasiets tidigare yrkesprograms utrymme har projekteras och skall ge plats åt denna verksamhet.

Projektledaren Daniel Gyllenglad tillsammans med platschefen Eric Grönroos har haft en god framdrift tillsammans med de snickare som varit delaktiga i byggnationen. Åtskilliga löpmeter har rest med mellanväggar och rum för att skapa en ny miljö i byggnaden.

Totalt har 7000 gipsskivor monterats. Många gånger är det dubbelgips och till och med tre lager på vissa platser för att säkerställa att man får en god ljudisolation i rummen som i framtiden skall husera utveckling och stödsamtal.

I varje rum har man även sågat spår i golvlaget för att säkerställa att ljud inte tar sig in i rummen genom golvet. Det är rigoröst planerat enligt de standarder som finns för verksamheter som dessa.

I och med att vi bygger i befintlig lokal har man fått anpassa och utgå från omständigheterna, vilket har medfört att takhöjder och installationer har fått justerats blockvis.

Tillsammans med underentreprenörer inom el och ventilation så har vi nu kommit en bra bit på vägen. Vi väntar in VVS gänget som skall dra de sista installationerna för vatten, värme och avlopp.

– Det är mitt andra projekt som platschef på PC Bygg och för varje dag växer jag in i företaget och kulturen. Det är högt tempo och många moment att leverera dagligen, det är en del av utmaning säger Eric Grönroos.